blog-details-img

GEMİYE İLAÇ TEMİNİ MEVZUATININ ÖNEMİ

Üretilen her ilaç; İTS (ilaç takip sistemi ) ile üretimden, nihai kullanıcıya veya imha sürecine kadar takip edilmektedir. Dolayısıyla gemide bulunan her ilaç, yasal sorumluluğa tabidir. Bu bağlamda sorun yaşanmaması için; gemi revirleri, Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut Ve Sahiller Sağlık Müdürlüğü’nün, bilgisi ve onayı ile düzenlenmelidir. Tedarik, kullanım ve imha süreçleri mevzuata uygun olmalıdır.

blog-details-img

İLAÇ VE TIBBI MALZEME STANDARTLARININ ÖNEMİ

Üretilen her ilaç ve tıbbı malzeme, üretimden tüketim veya imha sürecine kadar takip edildiğinden; İTS ve UBB kaydı olmayan ilaç ve medikal ürünler yasal sorunlara sebep olmaktadır. Revirde bulunan ilaç ve medikal ürünlerin; ‘’ Bayrak yönetmeliğine ’’ uygun, WHO, MFAG, İMPA kod bilgilerinin yer aldığı etiketlerle düzenlenmiş şekilde, CE belgesi, İTS’li ve UBB kayıtlı olması yasal zorunluluktur. Toplu ilaç tedarikçisi ‘’ Ecza Deposu,’’ medikal malzeme tedarikçisi ‘’ UBB kayıtlı olmalıdır.

blog-details-img

GEMİ REVİRİ ULUSLARARASI STANDARTLAR

Her gemide bulundurulması zorunlu olan ilaç ve ekipmanlar; ‘’ Medical Guide For Ship’s kitabında belirtilmiştir. Bunun yanı sıra geminin uğrak noktasındaki otorite; ‘’ Bayrak yönetmeliği, ‘’ MFAG ve geminin yüküne göre ilave ilaç ve set (poison treatment chest v.b. ) talep etmektedir. Dolayısıyla hizmetin alındığı şirket; bu konulara hakim, mevzuata uygun satış yapan, verdiği hizmeti sertifikalandırmış bir kuruluş olmalıdır.